17 Ocak 2008 Perşembe

SEO Nasıl Yapılır – 1 (Orjinal İçerik)

Merhaba Arkadaşlar,

Seo olayının en can alıcı kısmı, orjinal içeriğe sahip bir web sitesi yaratmaktır.Google’ın, daha önce yazılarımda da özellikle belirttiğim 187 farklı kriterden en çok önem verdiği husus içeriğinizin kaynağının hiçbir yerden kopyalanmamış, tamamen kendi dilinizle ya da kendi imkanlarınızla derlediğiniz kaynaktan aktarılmış olması gerekiyor.Google bu konuda oldukça hassastır ve bunun tespitini de çok rahatlıkla yapabiliyor.Ve sitenize ona göre muamale yapıyor. Hatta kendi yapısı içerisinde bulunan siteleri incelediğinde, bunların %81’inin orjinal, geriye kalanlarının ise kopya içeriğe sahip olduğunu açıkladılar. Tabi bu araştırma dünya çapında yapıldığı için kopya içerik oranı makul sayılabilecek bir düzeydeyken, ülkemizde kim bilir ne kadardır diyemeden de geçilmiyor.

Kullanıcıya en faydalı bilgileri getirme konusunda en büyük çabayı gösteren Google, SEO olarak herhangi bir optimizasyon yapmayan siteye, sadece orjinal içeriğe sahip olduğu için bile hatırı sayılır ölçülerde değer(Pagerank) verir. Kopya içerik ise , siteniz yayımlandıktan kısa süre(1-2 ay) sonra aynı şekilde silinir, hatta sitenin adresi yazılsa bile karşınıza çıkan listede sitenizi göremeyebilirsiniz. Dolayısıyla böyle bir yayımlamanın hiçbir faydası yoktur, maksimun 1-2 ay sürede ilk sayfalarda yer alabilirsiniz belki ama Google algoritması size bulur ve gereğini yapar.

Bu bağlamda söylenebilecek en tamamlayıcı söz; Orjinal içerik, sitenizi bir bina gibi düşünürseniz en temelini ve ana iskeletini oluşturduğudur.Siz bunları ne kadar sağlam yaparsanız o derecede güçlü bir SEO’nuz olacaktır.

Görüşmek Üzere...

Uyarı

Sitedeki içerikleri lütfen kaynak belirterek yayınlayınız...